Bulgarian English

Защо ми трябва интернет сайт?

Въпрос: Моят бизнес е много малък, само аз съм и имам двама служители, и нашите продукти наистина не могат да се продават онлайн. Наистина ли се нуждая от уеб сайт?


отговор: Това е добър въпрос. В действителност, това е един от най-важните и най-често задаваните въпроси в годините на цифровия бизнес. Преди да отговорим, обаче нека да си спомним обратно първия път, когато се задава този въпрос. Това е било преди 2000-ната г., по време на слабо развитият интернет.

  Тогава бъдещето на електронната търговия само се гадаеше, но дори и най-негативните футуристи се съгласиха, че всички признаци показват, че голяма част от бъдещите бизнес приходи ще бъдат получени от онлайн транзакции или от офлайн транзакции, които са резултат от онлайн маркетингови усилия.

  Така, че Вашия бизнес трябва да има сайт, дори ако вашия бизнес е малък и продава своите продукти и смятате, че не можете да продавате онлайн. Отговорите тогава са същите като нашият отговор днес: Да, ако имате бизнес, трябва да имате уебсайт. Точка. Без умуване. Без съмнения.

   Освен това, не вземайте бързо решението да категоризирате Вашият продукт като такъв, който не може да бъде продаван през интернет. В днешно време има много малко, които не могат  да
се продават в мрежата. Повече от 20 милиона купувачи в момента са онлайн, купуват всичко от книги, компютри, автомобили, недвижими имоти до реактивни самолети. Ако можете да създадете продукт или услуга, някой ще измисли начин да го продаде онлайн.

   Позволете да изясним една точка: Ние не твърдим, че трябва да вложите всичките си усилия в продажбата на вашите изделия по интернет, въпреки че, ако вашия продукт се поддава лесно на продажбите онлайн, вие със сигурност трябва да го обмислите. Смисълът да се направи това, може освен да осъществите продажби, е и да бъдете откриваеми... откриваеми от клиенти, потенциални служители, бизнес партньори и дори инвеститори, които да видят кои сте Вие и какво продавате.

   Това означава, че наличието на "просто някакъв уебсайт" не е достатъчно! Вие трябва да имате добре изглеждащ, професионален уеб сайт, за да Ви вземат на сериозно. Първото впечатление, което оставяте може би е от интернет страницата Ви, ако дизайна на сайта Ви изглежда като направен от маймуни-далтонисти, то може да си представите какво ще е първото впечатление, което ще оставите. И това впечатление няма да се отнася за тези които са направили сайта Ви, а ще бъде насочено именно към Вас и Вашият бизнес.

   Това, което интернет ни предоставя като възможност е да се съревноваваме с т.н. "големите момчета", а именно лидерите във сферата Ви. Не забравяйте, че имате само една възможност да направите първо впечатление. С добре създаден сайт, Вашата малка организация, може да направи добро представяне, да поеме големи проекти и да се разширите. Трябва да се спомене и, че сме виждали трагични сайтове на големи компании, което за Вас е добре, а за тях не.

   Споменахте, че бизнесът Ви е малък? Когато става дума за ползи от уеб сайт, размера не е от значение. Нас не ни интересува дали изнасяте моноспектакъл или сте компания с над 1000 служителя, ако нямате сайт - нямате шанс за онлайн продажби.

   Ето и изключението, което допускаме - По добре е да нямате онлайн присъствие, отколкото да имате лош, зле направен сайт. Вашият сайт говори сам за себе си и Вас самите...  Може да звучи така:

- "Хей, виж, ние приемаме нашия бизнес толкова сериозно, че сме създали този прекрасен сайт за нашите клиенти!"

или :

- "Хей, виж, аз оставих 10-годишният ми племенник да проектира моя сайт. Успех, намери нeщо!"

 

Вашият сайт или онлайн магазин е важна част от Вашият бизнес, отнасяйте се добре с него!

Оценете
(1 глас)
  • Повече за представителни сайтове

Проверка на домейн

От блога

  • Защо ми трябва интернет сайт?
    Защо ми трябва интернет сайт? : Моят бизнес е много малък, само аз съм и имам двама служители, и нашите продукти наистина не могат да се продават онлайн. Наистина ли…

Документи


 

www.ludogorska.com Сайтът е собственост на Лудогорска ООД.

Go to top
0b42cbe8f339d55ba9bac38206d1585bbbfa322b